Fonódás a vágányokon és azon túl

Akadálymentes, megbízható közlekedést Budapestnek! Akadálymentes, megbízható vezetőket Budapestnek!

Friss topikok

  • városjáró: hoztam egy szál virtuális gerberát ennek a hamvába holt bérblognak a sírjára. rövid élete alatt mi... (2011.02.14. 10:24) Összefonódó
  • városjáró: Benne van a legújabb BKK/Főváros ajánlatban: orszaginfo.hu/budapest/tortenesek/6268-budai-fonodo-v... (2011.02.02. 12:12) A vágy villamosa I.

Linkblog

A vágy villamosa I.

2011.02.01. 15:46 kotottpalya

„Talpam alatt sár és ingovány”

 Mondhatja minden szerencsétlen 17-es villamos, miközben egy állapotos tetű tempóját felvéve poroszkál a Frankelen. Az aláázott sínpálya remek alapja a budai villamosközlekedés észak-déli ütőerének. A fejlesztés eredményeként akár 12 km/h-ra is változhat a vonalon a maximális sebesség. (mielőtt fonódóról álmodozunk talán fel kellene újítani vágányokat)


 

 

 

 

 

 

 

 


Persze a Villamosimádó Egyház Kérlelhetetlen Előőrse (röviden VEKE) szemében az is akadékoskodásnak tűnik, ha az érintettek szerint a Bécsi út és a Frankel Leó utca burkolatát fel kellene újítani, mielőtt a Kedves Vezető Nagy Projektjét megvalósítanák. (esetleg még használható lenne) Ha a felújítás elmarad, akkor a sorjázó Q7-esek és a villamosok még az eddigieknél is jobban akadályozzák majd egymást.

A Nagy Projekt működőképessége azon múlik, hogy a villamosok megfelelő sebességgel, az autóforgalomtól elválasztva közlekedhetnek-e. (ezek híján csak lufi)

Kis színes:

A 17-es vonalán tartott nagy sikerű VEKE tagtoborzó. (szükségük van villamos mérnökökre)

3 komment

Címkék: budapest közlekedés buda villamos veke ii. kerület hagyó vitézy q7 fonódó 17 es

A bejegyzés trackback címe:

https://fonodovillamos.blog.hu/api/trackback/id/tr482630844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polpetti 2011.02.01. 20:35:28

Ezek szerint a villamos síneket a pályázat keretében nem akarják felújítani? Érdekes meglátás, annyi szent. Főként, ha emiatt valóban ennyire lecsökken a villamosok sebessége. Bár, ez még csak a kisebbik gondnak tűnik.
Elgondolkodott azon bárki is, mi lesz akkor, ha megismétlődik a videón is látható villamosleállás? Leáll az egész forgalom, vagy mi lesz? Az én véleményem az, hogy ezek a tervek nincsenek rendesen átgondolva. Bár, én csak egy mezei választópolgár vagyok...

gyalogkakukk1 2011.02.02. 11:17:05

@polpetti: Én meg csak egy kis mezei gyalogos vagyok, körülvéve mezei állatokkal és mg. gépekkel: van itt tetű, szöcske és traktor... Kiegészítésképpen, a Nagy Projekt működőképessége és sikere azon is múlik, hogy hogyan oldják meg a gyalogosközlekedést. Ha már lúd, legyen kövér, egy pályafelújítás keretében (már ha lesz) kellene csinálni normális, biztonságos megállókat is a mostaniak helyett.
süti beállítások módosítása